les octaves

Hoe is klassieke muziek ontstaan?

Hoe is klassieke muziek ontstaan?

Klassieke muziek is ontstaan al heel lang geleden, om precies te zijn rond het jaar 3500 voor christus. De klassieke muziek die toen is ontstaan is ondertussen al heel wat veranderd maar is er zeker niet minder mooi op geworden. Het enige wat eraan is veranderd is dat het moderner is geworden net als de instrumenten. Hierdoor is het geluid ook anders geworden dan dat het toen was.

sam-moghadam-khamseh-cEbHMacdrBg-unsplash

Hoe is het verloop van klassiek gegaan?

Door de eeuwen heen zijn er steeds meer klassieken muziekstijlen ontstaan. Ieder met zijn eigen geluid en met zijn eigen soort noten, dit zorgde ervoor dat het goed te onderscheiden was van de andere klassieke muziekstijl. Iedere paar eeuwen veranderde er weer wat waardoor er nu een heleboel soorten klassieke muziek zijn waar we van kunnen genieten.

Hoe maak je klassieke muziek?

Klassieke muziek wordt altijd met een instrument gemaakt, soms is dat er eentje en soms zijn dat er meerdere. Door samen met instrumenten te spelen komt er een unieke klank uit die veel rust kan geven bij de mens. Deze stijl wordt dus ook wel klassieke muziek genoemd.

Waar komt klassieke muziek vandaan?

Muziek die tussen 1600 en 1900 in Europa werd gemaakt was klassieke muziek. Klassieke muziek is veel eerder ontstaan, al 3500 jaar voor christus ontstond klassieke muziek. Door de eeuwen heen is renaissance, barok, classicisme, romantiek en nog meer stijlen gespeeld. Al deze soorten klassieke muziek zijn stuk voor stuk op hun eigen manier bijzonder om te horen.

Soorten klassieke muziek

Het is niet zo dat er 1 soort klassieke muziek bestaat. Er zijn meerdere soorten klassieke muziek dan je denkt, de meeste mensen denken dat klassieke muziek allemaal onder dezelfde muzieksoort valt maar dat is niet waar. Er zijn meer soorten klassieke muziek, neem bijvoorbeeld de kerkmuziek, barokmuziek of de middeleeuwse muziek. Allemaal muziek met een eigen klank die van elkaar verschilt.

meer te weten komen

muziekgebouw Eindhoven

theater