les octaves

Waarom spelen op de piano?

Waarom spelen op de piano?

Waarom je op een piano zou spelen dat is voor iedereen anders. Misschien hou je ervan om als hobby te spelen op de piano of misschien heb je wel meer ervaring en speel je tijdens concerten. Niet iedereen heeft van nature het talent om piano te kunnen spelen, als je dat niet hebt wees dan niet getreurd want je kunt er veel over vinden op internet en kunt zelfs lessen nemen.

jordan-whitfield-eAYO8vKNeFQ-unsplash

Wat kun je allemaal spelen op de piano?

Op de piano kun je veel verschillende stijlen spelen, welke stijl je wilt spelen is helemaal afhankelijk van je eigen smaak naar muziek. Vroeger was de populairste stijl van piano spelen klassiek maar tegenwoordig is dat pop. De muziek die op de piano wordt gemaakt wordt steeds populairder.

Soorten piano’s

Iedereen kent natuurlijk de piano die altijd zo mooi op het podium staat te schitteren, ook wel de vleugel piano genoemd. Vaak wordt daar tijdens een optreden op gespeeld, dit geeft natuurlijk ook wel een heel mooi effect. Tegenwoordig zijn er ook andere piano’s, je hebt nu bijvoorbeeld de buffetpiano, de klavecimbel en de elektrische piano. Iedere piano heeft zijn eigen geluid en zijn eigen stijl die je erop speelt.

Welke stijl kun je spelen op een piano

In principe kun je iedere stijl en ieder liedje op de piano spelen, maar welk geluid eruit komt dat is natuurlijk de vraag. Sommige liedjes zullen dan ook heel mooi klinken als je dat op een piano speelt terwijl een ander liedje misschien wel afschuwelijk klinkt uit de piano. Het is een kwestie van proberen en kijken of je het mooi vindt, wat jij mooi vindt kan een ander niet mooi vinden.

Hoe leer je piano spelen?

Sommige mensen hebben het piano spelen letterlijk in de vingers zitten en hoeven er niks voor te doen terwijl een ander er heel veel lessen voor nodig heeft. Er bestaat gelukkig pianoles waar je alle stappen kunt leren van piano spelen, hoeveel lessen je dan nodig hebt is afhankelijk van hoe snel je het oppakt. Des te sneller je het oppakt des te eerder kun je de sterren van de hemel spelen.

Naar het theater een gezellig avondje uit

Een avond naar het theater is heel erg gezellig om te doen. Welk theater en welke voorstelling je heen gaat is helemaal aan je eigen. Er zijn heel veel verschillende soorten theaters en voorstellingen die je kunt boeken. Als je het goed boekt heb je avond om nooit meer te vergeten.

meer te weten komen

muziekgebouw Eindhoven

theater

klassieke muziek