Wat is het muziekgebouw Eindhoven?

Wat is het muziekgebouw Eindhoven?

Het muziekgebouw in Eindhoven is een gebouw waar concerten worden gegeven, niet van 1 soort muziekgenre maar van meerdere. Er kunnen meerdere concerten tegelijk gegeven worden doordat het gebouw 2 zalen bevat. Beide zalen worden gebruikt en worden vaak vol geboekt voor concerten.

remco-marien-E2hu-SdX1-8-unsplash

Wanneer is het ontstaan?

Ondertussen is het muziekgebouw alweer een aantal jaar oud. Het gebouw werd in 1992 geopend door onze toenmalige koningin Beatrix. Later werd in 2014 ontdekt dat het muziekgebouw met schulden zat die nog opliepen, gelukkig heeft het muziekgebouw het wel gered en is er weer bovenop gekomen. Ondertussen is het gebouw zelf een deel van Eindhoven geworden en niet meer weg te denken uit de stad.

Hoeveel zalen heeft het muziekgebouw?

In totaal zijn er 2 zalen waarin 1650 mensen kunnen zitten. Er is een grote zaal en een kleine zaal waar vaak tegelijk een concert gehouden wordt. In de grote zaal zijn 1250 zitplaatsen en in de kleine zaal zijn 400 zitplaatsen, de grote zaal is dan ook een stuk groter dan de kleine zaal. De grote zaal zou ook gebruikt kunnen worden voor staplaatsen, dan zouden er 1600 mensen in kunnen.

Wat kun je er vinden?

Over het algemeen kun je er vooral muziek vinden, het meeste wat er wordt gedaan is concerten gegeven. Klassiek, jazz, en popmuziek is waar de meeste concerten in worden gegeven en dat zal je er dus vooral vinden. Soms worden er zelfs meerdere concerten op een dag gegeven. Het is ook mogelijk om de kleine zaal te huren voor een gelegenheid.

Waar vind je het muziekgebouw?

Het muziekgebouw Eindhoven staat zoals de naam het al zegt in Eindhoven. Eindhoven is trots op het muziekgebouw en met recht ook want het is een ontzettend mooi gebouw. Het gebouw staat in een overdekt winkelcentrum en maakt het zo makkelijk bereikbaar voor de concertbezoekers. Het is een trekpleisters geworden van de stad Eindhoven.

Druk programma2

Meer dan 300 soorten concerten van pop, jazz en klassieke muziek worden er gegeven per jaar. Vaak zijn beide zalen geboekt en ook nog eens uitverkocht. Het is dan ook zeker aan te raden om een keer naar het muziekgebouw in Eindhoven te gaan, het zal een ervaring zijn die je nooit meer gaat vergeten.

Spelen op de piano als ontspanning

Als je ervan houdt om op de piano te spelen kun je daar veel ontspanning in vinden. Op de piano kun je verschillende muziekstijlen spelen, welke je ook speelt het zal een unieke klank geven. Een piano maakt een aparte soort muziek waar je van moet houden, als het je ligt dan kun je veel kanten op met piano spelen. Misschien ben je meer van het piano luisteren, dan heb je ook veel opties die je kunt kiezen.

meer te weten komen

piano


Lees Meer

theater


Lees Meer

klassieke muziek


Lees Meer